Tandartsangst

De meest voorkomende fobie in Nederland is tandartsangst. Meestal heeft het niet met de tandarts zelf te maken, maar met de behandeling en begeleiding. Tandartsangst krijg je door slechte ervaringen, maar ook omdat je het als kind "afkijkt" van je ouders. Of door de slechte verhalen die je hoort van andere mensen.

Hoe kom je er vanaf?

De eerste stap is om toch naar de tandarts te gaan en je angst te bespreken. Tijdens je eerste bezoek aan onze praktijk brengt tandarts Duizendstra samen met jou in kaart hoe je angst is ontstaan en stelt een plan op om je te helpen: een angstbegeleidingstraject. Dit kan bestaan uit extra begeleiding. Daarnaast kan de hulp van een psycholoog verstandig zijn. Ook behandeling onder een roesje van lachgas om te helpen te ontspannen tijdens de behandeling behoort tot de mogelijkheden. 

Lachgas bij de tandarts

Lachgas kan helpen om tandheelkundige behandelingen rustig en ontspannen te ondergaan. Je blijft volledig bij bewustzijn, maar de "scherpe randjes" zijn eraf. Lachgas wordt door bijna iedereen als prettig ervaren. En na een kopje koffie of thee in de wachtkamer kun je gewoon naar huis.

Kosten

Na het aanvragen van toestemming aan de zorgverzekeraar wordt angstbegeleiding meestal door de zorgverzekeraar vergoed.

Wat voor jou?

Ben je bang voor de tandarts en wil je toch graag wat aan je gebit laten doen? Je kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek!

Lachgas bij de tandarts | Tandheelkundig Centrum Bakkeveen

Adresgegevens

Merskekamp 32
9243 JD  Bakkeveen

Contactgegevens

Tel: 0516-541120
E-mail: info@tandheelkundigcentrumbakkeveen.nl

Volg ons op

 
Button