Lachgas bij de tandarts

Lachgas kan je helpen om tandheelkundige behandelingen rustig en kalm te ondergaan. Je blijft volledig bij bewustzijn. Je kunt alles nog zien en horen, maar de 'scherpe randjes' zijn eraf. Lachgas wordt door bijna iedereen als prettig ervaren.

Wat doet lachgas?

Als je bang bent voor de tandarts neemt het gevoel van angst af. Je voelt je rustiger. En als je een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebt, kan lachgas een goede steun in de rug zijn. Je maakt je minder druk over dingen die je misschien lastig vindt te begrijpen. Of als je spieren niet altijd doen wat jij wilt, helpt lachgas je ze meer ontspannen. Je kunt dan gemakkelijker en wat langer je mond openhouden en je hoeft je geen zorgen te maken. Als je meestal moet kokhalzen bij de tandarts heb je daar met lachgas geen last meer van.

Voor wie is lachgas geschikt?

Kalmering met lachgas werkt goed voor iedereen die last heeft van angst of onwillige spieren; kinderen, jongeren en volwassenen. Je moet wel kunnen begrijpen waarom je door een neuskapje moet blijven ademen en hoe je dat moet doen. Daarom is de methode niet geschikt voor kleine kinderen.

Wat voor jou?

Denk je dat behandeling met de rustgevende werking van lachgas wat voor jou is? Je kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek!

Adresgegevens

Merskekamp 32
9243 JD  Bakkeveen

Contactgegevens

Tel: 0516-541120
E-mail: info@tandheelkundigcentrumbakkeveen.nl

Volg ons op

 
Button